Winkelcentrum Etten-Leur

Kloppend hart

Winkelcentrum Etten-Leur

Kloppend hart

Winkelcentrum Kloppend hart – Etten-Leur


 

Naam project
Winkelcentrum Etten-Leur

Locatie
Etten-Leur

Omschrijving
Winkelcentrum, 23.000 m², ca. 75 huurders

Status
In ontwikkeling

 

Ontwerp
OPL architecten

Opdrachtgever
Unifore Real Estate

Rol
Ontwikkelaar

Periode
2022 t/m 2026

 


Het project

In het hart van Etten-Leur ligt het winkelcentrum van ruim 23.000 m2. Een centrum dat verdeeld is over een begane grond en 1e verdieping met een totaal van circa 75 huurders. Een overdekt centrum dat relatief goed draait en als prettig wordt ervaren door zowel huurders als bezoekers. Het centrum dat dateert uit 1964 is in 1995 voor het laatst gerenoveerd. Het sluit dus niet direct meer aan op de omgeving waar 1 laag winkels met bovengelegen fraaie appartementen de toon zet. De deels verborgen leegstand en het enigszins eenzijdige aanbod met het accent op mode- en luxeproducten maakt dat de nieuwe eigenaar Unifore staat te popelen om het centrum toekomstbestendig te maken.

RED-O heeft Unifore geattendeerd op deze nieuwe ontwikkeling. RED-O heeft namelijk het initiatief genomen voor de herontwikkeling van een deel het winkelcentrum. Tezamen met OPL architecten hebben zij een plan uitgewerkt. Een transformatie van een deel van het winkelcentrum wordt nu in de omgevingsdialoog opgenomen. Een vermindering van het winkelaanbod en geheel andere invulling met supermarkt, vers- en foodmarkt en aanvullend A1 winkels is de basis. Vervolgens wordt een divers aanbod van appartementen in zowel de sociale en middenhuur sector, aangevuld met vrije sector huur en koop uitgewerkt. Dat in combinatie met een nieuwe invulling van openbaar groen en duurzaamheid en de mogelijkheid om de naast gelegen parkeergarage in eigendom van de gemeente optimaal te organiseren.

Dat alles maakt dat RED-O een fraaie ontwikkelklus naar zich toe heeft getrokken met als doel in een paar jaar tijd het nieuwe hart van Etten-Leur in te vullen. Van A tot Z ligt de regie bij RED-O en haar adviseurs.