Gorinchem

Liever Lingewijk

Liever Lingewijk – Gorinchem


 

Naam project
Liever Lingewijk

Locatie
Gorinchem

Omschrijving
Transformatie van school naar 51 appartementen, huisarts, fysiotherapeut en 3 zorggebouwen

Status
In ontwikkeling

 

Ontwerp
Agnova architecten
Pauwert architectuur

Opdrachtgever
Red-O (eigen ontwikkeling)

Rol
Ontwikkelaar

Periode
2022 t/m 2023

 


Het project

Aan de noordzijde van Gorinchem ligt de Lingewijk. Grenzend aan de Linge en gelegen aan de Arkelsedijk. Een gevarieerde wijk met de echte kern met wat oudere huisvesting en de vele verjonging vanaf het jaar 2000 met veel grondgebonden woningen. De laatste plek die nog beschikbaar is om fraai in te vullen naar wonen, zorg en openbaar groen is de plek waar voorheen het schoolgebouw van het Yuverta College in gebruik werd genomen.

Op deze plek gaat RED-O het schoolgebouw transformeren naar 51 appartementen met huisarts, apotheek en fysiotherapeut. Een woongebouw voor met name 55+’ers waar huurwoningen voor het middensegment komen en waar men zorg op afroep in de nabijheid heeft. Privé wonen maar ook met een gezamenlijke plek in het gebouw en in de tuin. Betaalbare, comfortabele, zelfstandige woningen in combinatie met de gezelligheid van voorzieningen in en om het gebouw. 
Op het naast gelegen weiland wordt een 3-tal zorggebouwen gerealiseerd voor een tweetal zorgverleners. 24/7 verzorging voor mensen met een verstandelijke beperking. Echt privé wonen met gezamenlijke ontmoetingsplekken voor de noodzakelijke verzorging. Deze 4 gebouwen tezamen worden verbonden met elkaar door de aanpak van een gedragen landschappelijk plan. Met de buurt wordt hier nog nader invulling aan gegeven. Doel is het openstellen van het gebied door een weiland om te toveren naar een interactieve plek met meer biodiversiteit. Ook wordt nagedacht over een buurtschuur waar de zorgverleners en derden uit de wijk elkaar treffen voor daginvulling of onderhoud van het gebied.

RED-O verzorgt de gehele ontwikkeling en realiseert hier een 4-tal beleggingen.